Deze schilderijen, in aquarel, acryl, olieverf of gemengde techniek, zijn ontstaan na reizen in Namibië en Zuid Afrika

uit 2018 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kudu

2021

Dit kudu mannetje stond zo mooi met tegenlicht in de late avond zon

Kudu mannetje, Krugerpark

2021

Dit kudu mannetje kwam prachtig uit het landschap in het avond licht. Krugerpark.

Luipaarden in Namibië

2021

Geheel onverwachts doemden er drie luipaarden op in de grote vlakte en liepen een lang stuk over de weg op weg naar hun buit dat ze eerder gevangen hadden. Waarschijnlijk hadden ze het dode dier een tijdje verlaten om te drinken. Maar ook onderweg vonden ze een waterplas in het wegdek om een beetje te drinken.

De waardigheid van de leeuw

2020

De leeuw herinnert me er aan al mijn gevoelens door me heen te laten blazen zonder oordeel, met waardigheid. Elk gevoel wappert via mijn manen door het luchtruim met de wind mee. Niet omdat het er niet mag zijn, maar omdat het geen reden heeft te blijven hangen. 
De originele aquarel van 50x60 cm is verkocht, maar ik heb een oplage van 5 hoogwaardige giclée afdrukken op Hahnemuhle papier van 31x25.5 cm, voor 60 euro per stuk

Gemsbok in Sossusvlei

2020

Een half uur voor zonsondergang zag ik deze gemsbok in de Sossusvlei in Namibië, waar de zandduinen oranje kleuren in het avondlicht.

giraffen Krugerpark

2020

They were very far away, but closing in on me rapidly. With their strong long legs, and thrusting their necks as waves on the water surface. Fast and in slow motion at the same time as moving in a dimension with other laws of nature. Just in front of me the herd crossed the road. They kept an eye on each other, the males, females, their young, all waited for the others to cross and gather. They showed themselves to me, their extraordinary beauty and gave me a reason to paint and share. Miracles exist, if we just notice them.

impala's en giraffe in Krugerpark, Zuid Afrika

2020

In het Krugerpark staan prachtige rotsformaties waar veel verschillende dieren leven zoals deze impala's. Voor de rotsen heb ik pigmenten gebruikt van echt gesteente (edelsteen) zoals tijgersoog en hematiet. (is verwerkt in een aquarelverf)

just before the storm

2020

Deze zebra's stonden te knuffelen en spelen met elkaar vlak voor een enorme onweersbui in Etosha Park in Namibië

knuffelende olifanten

2020

Ik was getuige van een liefdevol weerzien van twee olifanten langs de oever van een rivier in het Krugerpark

Luipaard in Etoshapark

2020

Dit is één van de drie luipaard vrouwtjes die ik zag lopen, Ze bleken onderweg te zijn naar hun eerder gevangen prooi.  

olifanten bij Baobab boom

2020

Deze olifanten liepen rond in kuddes in het Krugerpark. Ze sleepten met takken en halve bomen. Met inkt heb ik er teksten in geschreven over de olifant en de baobabboom. Ik verkoop hem met lijst en passepartout. In een lijst van 50x60 cm

springbokken in geel bloemenveld

2020

Tijdens het regenseizoen in Namibië zag ik deze springbokken. De gele bloemen kleurden zo mooi tegen de donkergrijze lucht en het tafereel werd beschenen door zonlicht dat nog ergens langs het wolkendek kon komen. Wat een magisch moment... Ik heb het met dit penseelstreken en in wateroplosbare olieverf geschilderd

vechtende impala's

2020

In Etosha park Namibië stonden deze impala's midden op de weg te vechten met elkaar. Het was een vriendschappleijk oefen gevecht..na een tijdje liepen ze naast elkaar weer verder.

wildebeest in Etosha park 2020

2020

Deze gnoe (wildebeest) behoorde tot een kudde samen met een kudde zebra;s . Ze dronken, renden en ravotten in de waterplas in Etosha park, Namibië.
 

Lopende leeuw, Zuid Afrika

2020

Het is fantastich om leeuwen in hun natuurlijke omgeving te zien, zoals deze in Zuid Afrika.

aquarelschets leeuw

2020

schets van leeuw in Krugerpark. Van deze aquarel heb ik ook 4 hoogwaardige giclée afdrukken op formaat 27x17 cm (groter dan originele aquarel) voor 30 euro per stuk en 2 op formaat 39.5x25.5 cm voor 40 euro per stuk.

blou-aap

2019

De camping in het Krugerpark was omheind, maar daar trokken de blou-apen zich niets van aan. Het waren 'meesterdieven' enwisten aardig wat voedsel van de bezoekers te bemachtigen. Zo mooi en behendig..

Kudu, Krugerpark

2019

Deze kudu kon ik fotograferen terwijl ik in een wildpark in Zuid Afrika was. Hij heeft een prachtige vacht, houding en gewei. De aquarel is 25x16 cm en kost 60 euro.
Van deze aquarel heb ik ook hoogwaardige giclée afdrukken op zwaar hahnemuhle papier 5 op formaat 23x14.5 cm voor 30 euro per stuk en 2 op formaat 36.5x23.5 cm voor 50 euro

Zebra veulen Zuid Afrika

2019

Dit Zebra veulen loopt vrij rond in het Krugerpark in Zuid Afrika waar ik hem bewonderde. Dit schilderijtje is mooi ingelijst met passe partout en licht houten lijstje

olifant

2018

Deze olifant heb ik van heel dichtbij mogen bewonderen in het Krugerpark, Zuid Afrika

olifant Krugerpark

2018

Deze olifant liep plotseling vlak voor de auto de weg op. Zo imposant...de weg was van hem. Het schilderij is mooi ingelijst met passepartout en licht houten lijst.

passerende giraffen

2018

Gracieus, in slomotion, liepen zij door het veld in het Kruger Park van Zuid Afrika. Hun lange nekken zwierend door de hoge lucht. Binnen enkele minuten waren hun koppen echter kleine stippen boven de boomtoppen in de verte Het werk is ingelijst met passepartout en licht houten lijst.

zebra

2018

In het Krugerpark in Zuid Afrika heb ik veel dieren in het wild mogen bewonderen, zoals deze prachtige zebra