Workshops buiten schilderen

 

Deze zomer geef ik workshops 'plein air schilderen' met acrylverf en olieverf .
Het onderwerp wordt het open landschap in de avond nabij het Haagse Beemdenbos van Breda. De natuur, het licht en de sfeer is zo bijzonder in de avond...en veranderlijk...
In de middag heb je vaak hardere schaduwen, waardoor mooie licht/donker patronen, interessante wolkenluchten en iets meer tijd. We zullen dan ook plekken zoeken waar we in de schaduw kunnen staan.
Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ik geef je handvatten mee qua opbouw, materiaal gebruik, perspectief en atmosferisch perspectief, compositie en kleurgebruik. En natuurlijk kom ik tijdens het schilderen langs en kun je tips ontvangen naar behoefte. 

 

datum:   
                 zondag middag 18 juli  14:00-17:00    2021

Waarschijnlijk komen er nog meer data in juli en begin augustus.

 


                

kosten: 50 euro per workshop incl. een doekje van 30x40 cm, acrylverf of olieverf, tevens penselen, een palet, een veldezel en een poetsdoek om te gebruiken. Mocht je zelf al het materiaal hebben en willen meenemen, inclusief een veldezel, dan kost de workshop 15 euro.

zelf meenemen: eventueel een (klap)stoeltje,anti-muggenolie, petje/zonnehoedje of zonnebril en evt. digitaal fototoestel. Iets om je beschilderde doekje naderhand in mee te nemen.

Aantal deelnemers min. 4 en max. 6. Indien het regent of hard waait, of bij te weinig deelnemers, gaat de workshop niet door, maar kan eventueel op één van de andere dagen gevolgd worden. Handig is om gelijk al twee data uit te kiezen. En anders stort ik het bedrag terug. Dit laat ik de dag van te voren weten. Inschrijven: melanievandorp71@gmail.com  . De inschrijving is definitief wanneer de 50 euro is overgemaakt. 

Op mijn blog krijg je een impressie van vorige workshops.