Teken-en en schilderlessen

In mijn "Huiskameratelier" in de Haagse Beemden van breda geef ik teken- en schilderles voor zowel beginners als gevorderden. Ik werk in kleine groepen (max. 7) zodat er veel ruimte is voor individuele begeleiding.

Momenteel geef ik les op woensdagavond , donderdagochtend, donderdagmiddag en donderdagavond voor volwassenen en om de week op woensdagmiddag en donderdagmiddag voor kinderen van 6 á 12 jaar. Meer informatie over de kindercursus vindt u onder het kopje kindercursus.
Mocht er genoeg belangstelling komen, wil ik ook een groep op de dinsdagavond starten of op de vrijdagochtend. Stuur me dan even een mailtje.

Woensdag- en donderdagavond 19:30-21:45.  Donderdagochtend 9:30-11:45. Donderdagmiddag 13:00-15:15 

Kosten: -Volwassen   145 euro voor een periode van 13 lessen, excl.                                     materiaal. Indien er plaats is kun je halverwege een periode instromen en het resterende bedrag voor die periode betalen                               

             -Kinderen    56 euro per reeks van 7 lessen, incl. materiaal. 

Tijdens de schoolvakanties geef ik geen les.

De beginners maken kennis met verschillende tekenmaterialen, aquarel en acrylverf. Er wordt veel aandacht besteed aan zaken als licht/donkercontrast, toonwaarden, compositie, kleurgebruik, perspectief, structuur en verschillende schildertechnieken. De beginners werken zoveel mogelijk naar de waarneming, maar ook m.b.v foto's. Verscheidene onderwerpen als stilleven, bloemen ,dieren, portret, figuur, abstract en landschap(naar buiten) komen aan bod.  Deze technische vaardigheden kunnen het tekenplezier verhogen, maar het blijft wel om de vreugde van het tekenen en schilderen gaan! Vandaar dat ik mijn cursisten tips geef, hen aanmoedig, maar geen kritiek geef, zodat hun creativiteit de ruimte krijgt.
Omdat ik met kleine groepen werk is het mogelijk om met speciale wensen te komen. Zo willen sommige cursisten alleen tekenen of juist alleen schilderen,enkel portretten maken, alleen realistisch werken of juist abstract of intuitief. In overleg is dat allemaal mogelijk.
Wel stimuleer ik het om af en toe met zijn allen een groepsopdracht te doen, omdat het ook heel inspirerend is om te zien hoe anderen een opdracht aanpakken en je zo veel van elkaar kunt leren.
 gezamelijke opdracht:orphisme

De gevorderden krijgen ook opdrachten(naar behoefte) maar zijn vrijer in hun keuze qua materiaal en onderwerp en worden intensief begeleid bij hun creatieve en schilderkundige ontwikkeling.

In mijn 'huiskameratelier'in de Haagse Beemden in Breda is er plaats voor maximaal 7 personen. De sfeer is gemoedelijk en gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt!

Klik eens op mijn blog om een impressie te krijgen van de cursussen en workshops.

Tijdens mijn  teken- en schildercursus voor kinderen stimuleer ik de fantasie van de cursisten door een opdracht soms in te luiden met een verhaaltje, waardoor het verbeeldend vermogen geprikkeld wordt.

Spelenderwijs leren ze verschillende materialen kennen en hun expressiemogelijkheden, kleuren mengen en ontdekken hoe kleuren elkaar beinvloeden. Ik stimuleer ze om vanuit hun fantasie te werken, maar ook om goed te kijken. Ik leer ze hoe ze vormen in hun eenvoud kunnen zien zodat het gemakkelijker wordt om het na te tekenen. 
Meer informatie over de kindercursus vind je onder het kopje ' kindercursus.

 

Voor meer informatie en aanmelding:  email:  melanievandorp71@gmail.com  mobieltel: 0647286922