Vanuit een innerlijke drang om expressie te geven aan mezelf en vol verwondering te zijn over de schoonheid van het leven, schilder ik.

Ik, Melanie van Dorp, word steeds weer uitgedaagd om de innerlijke en uiterlijke wereld met elkaar in overeenstemming te brengen, door uitdrukking te geven aan mijn innerlijke belevingswereld en mijn liefde voor alles wat leeft.

Ik hoop dat anderen mee kunnen genieten van mijn schilderijen, de aandacht en liefde kunnen herkennen, welke alles verbindt en dit kunnen betrekken op hun eigen realiteit 

Graag schilder ik buiten, midden in de natuur. Omdat ik dan niet alleen de kleuren, toonwaarden, vormen en licht beter kan bestuderen, maar ook omdat ik de natuur direkt kan voelen en ruiken. Ik ben er dan onderdeel van. Zo zijn mijn ‘plein air’ schilderijen ontstaan.
Vaak maak ik ook foto’s van het onderwerp en gebruik ik deze later in mijn atelier voor mijn schilderijen.

 

Mijn vrije werken zijn veelal intuïtief ontstaan en maken deel uit van mijn persoonlijke ontwikkeling

Naast vrij werk schilder ik ook portretten in aquarel- en acrylverf. Ik schilder landschappen 'en plein air', met aquarelverf , olieverf of acrylverf. De portretten schilder ik voornamelijk in opdracht. Sinds januari 2013 schilder ik kleurrijke vogeltjes op klein formaat (16x16 cm).  Hier kun je meer over lezen en zien op mijn blogpagina. Onder het kopje mixed media vind je mijn werken op papier.Verscheidene materialen heb ik gebruikt zoals aquarel,bister, inkt, ecoline, acrylinkt en nog allerlei droge tekenmaterialen. De meesten, welke een raadselachtige beeldtaal hebben, zijn ontstaan vanuit mijn onbewuste. Een aantal zijn geinspireerd door gedichten. In 2017 raakte ik geïnspireerd door geometrische figuren in Arabische mozaïek in combinatie van het ambacht leerlooien zoals dat nog steeds in Marokko wordt uitgevoerd. Verder reis ik graag; zo heb ik de leerlooierijen in Fez, in Marokko bezocht, woestijnen in Tunesië en Egypte en de pyramides in mexico en Egypte mogen bewonderen. 
Ik ben gefascineerd door de zee en heb zowel in Nederland als in Griekenland en Portugal zeelandschappen geschilderd.
De laatste jaren schilder ik veel wilde dieren, geïnspireerd door de dieren die ik heb mogen spotten in Zuid Afrika en Namibië.

Tevens geef ik wekelijks teken-en schilderles aan volwassenen en kinderen in Breda en verschillende workshops.