• Plein air in Etretat en open atelierdag

  31 augustus 2021

  Wat een geweldige ervaring was dat!

  Twee weken geleden kreeg ik de kans om naar Etretat, in Frankrijk te gaan om daar de falaises te schilderen. Dit met mijn nieuwe pochade kistje en standaard welke ik voor mijn verjaardag heb gehad. Die kans heb ik met beide handen genomen!
  Aankomende zondag 5 september tussen 11:00 en 17:00 zet ik mijn Huiskameratelier open en ben je van harte welkom om mijn werken te komen bekijken. Meer informatie vind je onder het kopje exposities.

  Lees meer >> | 406 keer bekeken

 • Sneeuw!

  22 mei 2021

  Het is koud en nat voor de tijd van het jaar. terwijl ik snak naar een paar uurtje buiten schilderen.
  Niets zo fijn als het landschap kunnen voelen, ruiken, proeven en zien ter plekke terwijl ik het schilder.

  Nog even geduld en me herinneren dat ik een paar maanden geleden wel gewoon naar buiten ging om te schilderen en toen was het veel kouder!

  Lees meer >> | 345 keer bekeken

 • Vechtende impala's

  30 januari 2021

  In Namibië spotte ik deze vechtende impala's. Ze waren zo druk met elkaar bezig dat ze zich niet leken te storen aan onze aanwezigheid en de foto's die ik maakte.
  Het intrigeerde me enorm, deze vechtende impala's. Toch duurde het een tijd voor ik het verlangen voelde ze te schilderen. Ik ontdekte een weerstand in me als het gaat om vechten, wanneer het gaat om overheersen, macht hebben over een ander.
  Maar hier zag ik iets anders gebeuren...ik zie het in de ogen.
  Ik vertaal het als een vader die zijn zoon aanspoort om zijn kracht te voelen en oefenen, zijn grenzen, zijn vaardigheden, zijn eigen macht...
  Het schilderen hiervan gaf me een bekrachtiging...de macht over mezelf en de innerlijke kracht dat dat met zich mee brengt.
  Het houdt me ver weg van het gevoel slachtoffer zijn van uiterlijke omstandigheden. We hebben niet altijd in de hand wat er gebeurt, maar wel hoe we er mee om gaan.

  Lees meer >> | 382 keer bekeken

 • plein air in de Auvergne

  29 september 2020

  Vorige maand weer heerlijk pleinair  geschilderd. Ditmaal in de Auvergne in Frankrijk.


  Tegen de avond zag ik deze boom waar het warme avondlicht nog opviel waardoor de takken oranje kleurden. Dat wou ik snel vastleggen in olieverf. Het licht verandert dan razendsnel en het is dan even flink doorwerken. Op deze foto zie je dat het zonlicht al verdwenen is.
  Maar het is een belevenis, een intense ervaring om uren achtereen alleen middenin de natuur te zitten en getuige te zijn van haar schoonheid terwijl ik tracht hier uitdrukking aan te geven middels de kleuren op mijn palet.

  Lees meer >> | 454 keer bekeken

 • Buiten schilderen met dikke olieverf

  14 juli 2020

  Vakantie!
  Mijn reisjes gaan niet door vanwege Corona,
  Maar niet getreurd, want nu heb ik ineens tijd om lekker buiten te schilderen bij mij op fietsafstand.
  Gisterenavond was het zo mooi in de natuur nabij het Haagse Beemden bos van Breda.
  Terwijl de zon zakte groeide mijn schilderij. De groenen kregen een warme oranje gloed en in de lucht verschenen sliertjes oranje en rose...

  Ik schilderde enkel met een klein paletmesje omdat ik met hele dikke olieverf werkte..sommige kleuren waren zo dik als stopverf.
  Hier een detail...dan zie je hoe dik.

  Ik was nog wel drie uur bezig op een doek van 40x50 cm, maar als ik grotere vlakken met een groter paletmes had gedaan had het wellicht iets sneller gekund.
  Toen de zon verdwenen was kwam mijn zoon nog even een foto maken...

  ik wil deze ervaring graag met anderen delen, vandaar dat ik deze zomer een paar avonden een buiten schilder workshop geef. Bij mijn workshops op mijn website vind je de informatie.

  Lees meer >> | 1018 keer bekeken

 • Dieren en vooral leeuwen

  27 januari 2020

  De laaste tijd schilder ik veel dieren welke ik gezien heb in het Krugerpark in Zuid Afrika twee jaar geleden. Het blijft me al twee jaar inspireren....en over een paar weken ga ik weer naar een wildpark, nu in Namibië. Zo'n zin in! Ik vind dieren zo mooi en bijzonder, vooral in hun natuurlijke omgeving....echt mijn hart lijkt daar twee keer zo groot te worden van liefde. Wat een prachtdieren!
  Ze hebben me indirekt ook van alles te vertellen over mijzelf,  wat ik ontdek tijdens het schilderen.
  Deze leeuw, bijvoorbeeld welke ik vandaag heb afgemaakt...

  Lees meer >> | 645 keer bekeken

 • Dier portret in opdracht

  2 januari 2020

  De laatste maanden heb ik veel in opdracht mogen tekenen. Portret van een hond in opdracht.
  Mini portretjes van 16x19 cm in kleurpotlood en grotere met kleurpotlood, krijt en pastel.
  Vorige week mocht ik weer een baasje blij maken met twee van haar honden. Deze is met kleurpotlood op grijs papier getekend.

   

  Lees meer >> | 1559 keer bekeken

 • Duality and beyond

  28 oktober 2019

  Al een tijdje heb ik niets meer laten zien op mijn blog.
  Na een tijd wat teruggetrokken te hebben geleefd; veel alleen geweest, voel ik weer het verlangen te delen.
  De laatste weken, of zelfs maanden heb ik aan het schilderij 'duality and beyond' gewerkt.
  Het is nu af, ingelijst en klaar voor de expositie volgend weekend.
  Ik ben gefascineerd door geometrie; als ik er mee werk lijkt het alsof er een poortje open gaat  naar meer bewustzijn. En als je er naar staart, beweegt het, leeft het en zie je steeds weer iets anders. Het zit zo mooi in elkaar verweven, maakt verbindingen en heeft vormen die overal in de natuur terug te vinden zijn. Er zijn hele boeken geschreven over deze 'heilige geometrie'. Zowel vanuit de wiskunde, natuurkunde, kunst en spiritualiteit.
  Dit schilderij gaat voor mij ook over dualiteit, over zowel het licht als het donker omarmen. De 'donkere' kant in onszelf niet afwijzen, maar juist omarmen en doorvoelen. In onze liefdevolle aanwezigheid brengen we licht in het donker en kunnen de twee polen weer samen smelten tot één geheel. Dit belichamen en tegelijk aanschouwen, geeft ons kracht en vrijheid.
  Dit werk exposeer ik in het weekend van 2 en 3 november 2019 in Breda.
  Adres en tijden kun je vinden onder het kopje exposities.
  Je bent van harte welkom.

  Lees meer >> | 578 keer bekeken

 • Reis door Krugerpark in Zuid Afrika

  8 augustus 2018

  Dit jaar ben ik een week lang in het Krugerpark in Zuid Afrika geweest.
  Ik vond het fantastisch om daar de wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving te zien. Wat ook een aparte ervaring was, was het daar de omgekeerde wereld was. In die zin dat wij mensen in een kooi zaten en de dieren vrij waren. In de avond moesten we voor zonsondergang op de camping zijn waar een enorm hoog hek omheen zat en overdag mocht je de auto niet uit.... en ik moet zeggen; ik wou niet eens de auto uit... niet veilig. In mijn tentje hoorden ik geluiden die ik niet allemaal thuis kon brengen. Maar het brullen van leeuwen en het getetter van olifanten was onmiskenbaar en maakte in mijn buik een diep oergevoel in me wakker. Het was niet echt mogelijk om vanuit de auto de dieren langdurig te observeren en te werken. Maar ik heb een week lang elke dag naar de dieren gekeken. Hoe ze bewegen, hoe ze reageren, hoe ze er uit zien en met welk licht....en ik heb heel veel foto's gemaakt welke ik gebruik om deze prachtige dieren in aquarel weer te geven. Zoals deze zebra.

  Lees meer >> | 920 keer bekeken

 • Mini aquarellen van de zee

  5 juni 2018

  De afgelopen dagen heb ik toegegeven aan mijn fascinatie voor de zee en zeven mini aquarellen gemaakt. Door zo klein te werken kan ik er veel maken en leer ik snel bij. Dze zal ik ook exposeren tijdens mijn Kunstroute zondag 10 juni. Kom je ook?

  Lees meer >> | 1093 keer bekeken

 • Meer blogs >>