• Kunstroute Haagse Beemden 2015

    15 juni 2015

    Dank jullie wel voor de belangstelling voor mijn werk! Mijn deuren stond gisteren open voor publiek. Mijn woonkamer, dat altijd al dienst doet als atelier en cursusruimte, had ik zondag omgetoverd tot expositieruimte.
    Zo kon ik zelf eens zien wat ik gemaakt heb dit jaar; had ik een mooi overzicht.
    Wat me opviel was de verscheidenheid aan verschillend werk. Dat is niet nieuw, dat is al jaren sinds ik les geef en zelf ook de opdrachten, die ik geef, vaak schilder. Het mooie is, dat ik veel kan; van realistisch tot impressionistisch, expressionistisch en abstract en van portret, tot bloemen, landschappen, figuur, naakt, abstraherend, verhalend, poëtisch en lyrisch abstract. Dat ik zeer thuis ben met het gebruik van potlood, houtskool, krijt, inkt, pastel, aquarel, acryl en olieverf. En alles door elkaar....
    Hat nadeel is dat ik allemaal zijwegen bewandel, kennis en technieken opdoe, wat ik heerlijk vind en nuttig is voor mijn lessen die ik met zoveel plezier geef, maar weinig toekom aan het ontwikkelen van mijn eigen, persoonlijk werk.
    Is niet al mijn werk eigen en persoonlijk? In zekere mate natuurlijk wel, maar ik heb een manier van schilderen gevonden waar mijn hart zo warm van wordt dat het er dagelijks naar verlangt. Het is een manier van schilderen waarbij ik mijn persoonlijke ontwikkeling, de kennis en ervaring die ik opdoe, onmiddelijk kan integreren.....Daarover later meer. Nu het voornemen om daar komend jaar meer tijd aan te besteden als ik daar de mogelijkheid toe heb.

    Lees meer >> | 845 keer bekeken

  • laatste schilderij voor de kunstroute

    5 juni 2015

    Vanmiddag in de hitte aan het schilderij Bergen aan zee gewerkt. Het schilderij is geïnspireerd door Vincent van Gogh. Ik wou werken met veel verschillende gelen en deze nog warmer laten lijken door het violetblauw. Een sterk contrast. Het paste wel bij de warmte die ik voelde, net als het naderende onweer dat inmiddels een feit is. Dit schilderij laat ik 14 juni zien tijdens de kunstroute en begin juli in de Stadsgalerij. Je bent van harte welkom om hem in het echt te zien. Meer informatie vind je onder het kopje exposities.

    Lees meer >> | 987 keer bekeken

  • festival van Gogh

    29 mei 2015

    Tijdens het festival in Zundert heb ik andere kunstenaars aan het werk gezien. Interessant voor mij om te zien hoe hun werkwijze zo overeenkwam en toch ook erg verschilde van mijn werkwijze.

    Het heeft me geïnspireerd tot weer meer experimenteren en losjes te werk gaan. Ik houd van verfijndheid, zachtheid van subtiliteit en van detail, maar ook van beweging, vrijheid,direktheid, stevigheid, ruimte, zoals de ruimte om iets over te laten aan het verbeeldingsverlangen van de kijker. Zodat niet van elke vorm vaststaat wat het is, maar dat veel vormen voor elke aanschouwer zijn eigen betekenis kan hebben, zijn eigen associaties kan oproepen.

    Lees meer >> | 1178 keer bekeken

  • In de tuin waar Vincent opgroeide..

    20 mei 2015

    Mijn tentje heb ik mogen opzetten in de tuin waar Vincent van Gogh opgroeide. Op de achtergrond staat het van GoghHuis in Zundert. Het voelt heel speciaal om hier te zijn en te schilderen. De komende dagen houd ik het dichtbij huis en schilder ik enkel in de tuin. De irissen staan zo mooi in bloei...

    Lees meer >> | 740 keer bekeken

  • Van Gogh festival- Vincent's droom-

    20 mei 2015

    Zodadelijk vertrek ik naar Zundert waar het Van Gogh festival start.

    Er doen meer dan 30 tekenaars en schilders mee. Mocht je tijd vrij kunnen maken, kom dan Zaterdag avond naar de kunstmarkt om te zien wat we allemaal gemaakt hebben 'en plein air'. Of op zondagmiddag, want dan wordt er ook een workshop gegeven voor bezoekers en zijn er teken- en schilderdemonstraties.

    Lees meer >> | 785 keer bekeken

  • christ in de desert...klaar!

    10 april 2015

    Vandaag het laatste deel geschilderd; de woestijn grond en stenen op de voorgrond.
    Als ik hem nu bekijk zou ik over het geheel nog een laag kunnen schilderen. Dan zou hij nog meer kleur- en toon nuances krijgen, nog meer diepte, meer eenheid. Maar het is goed zo. Er is een moment dat ik moet beslissen dat hij af is en dat is nu. 
    Tijdens de kunstroute zal ik hem exposeren in mijn Huiskameratelier en is iedereen welkom om hem te komen bekijken. Waarschijnlijk zal ik hem in de maand mei exposeren in een kerk in Breda.

    Lees meer >> | 784 keer bekeken

  • christ in the desert 8

    20 maart 2015

    Gedurende de afgelopen weken heb ik de gehele Jezus figuur nog een keer geschilderd met mijn Rembrandt olieverf. Deze is wat dunner dan het van Gogh merk en smeert met wat medium heel goed uit. Het was ideaal voor de mantel en ik kreeg er hele mooie licht/donker overgangen mee.&n

    Lees meer >> | 890 keer bekeken

  • christ in the desert 7

    9 maart 2015

    De eerste olieverflaag met kleur zit er nu op. De lucht heb ik ondertussen van een tweede laag voorzien. Ik heb daarbij kant en klare medium gebruikt zonder siccatief. De tweede laag mag iets 'vetter' zijn dan de laag er onder. Zodat deze goed hecht en niet zal craqueleren. Ik merk het gelijk; de kleuren smeren heel gemakkelijk in elkaar over.

    Lees meer >> | 779 keer bekeken

  • christ in the desert 6

    27 februari 2015

    Nét niet gelukt om vandaag de eerste kleurlaag af te krijgen. Het werd donker en ook al heb ik een daglichtlamp, de kleuren worden toch anders. Ik zie dan ook minder kleurnuances.
    Nu ik zijn voeten heb geschilderd staan ze weer op de grond; gisteren had hij nog één zwevende voet. Zijn voeten, net als zijn handen zijn nog iets te roze. Dat valt extra op nu de voorgrond geen rode aardtint (sienna gebrand) meer heeft, maar meer blauw/

    Lees meer >> | 797 keer bekeken

  • christ in the desert 5

    20 februari 2015

    Nu heb ik de rotsen op de middengrond ook kleur gegeven. Ze zijn iets warmer van kleur dan de rotsen op de achtergrond links en hebben meer detail. De rotsen rechts, waar Jezus op zit zijn nog warmer. Ik heb veel geel en karmijn gebruikt en een weinig ultramarijnblauw. Er valt laat avondlicht op de rotsen daar waardoor warm licht weerkaatst wordt op de schaduwkant van de tweede rots. Zie de detailfoto.
    Overigens is Jezus op dit shilderij niet werkelijk 'verlicht'; dat lijkt zo omdat mijn daglichtlamp boven het schilderij op zijn hoofd schijnt. dat was even nodig omdat ik anders te weinig licht had om te fotograferen.

    Lees meer >> | 1042 keer bekeken

  • Meer blogs >>