Teken- en schildercurus voor kinderen

In mijn 'Huiskameratelier' in de Haagse Beemden zijn kinderen (6 tot en met 12 jaar) welkom voor teken- en schilderles.
Omdat ik met kleine groepjes kinderen werk, geef ik ook tijdens de corona crisis les aan kinderen.
Spelenderwijs laat ik ze kennismaken met de beeldelementen (lijn, kleur, toonwaarden, vorm) en hoe je hiermee harmonie, beweging, rust en spanning in je werk brengt. Ze werken met aquarel- en acrylverf op papier, karton of doek van goede studiekwaliteit. en met verschillende tekenmaterialen zoals potlood, krijt, oliepastel en softpastel. Tevens mogen ze verschillende materialen door elkaar gebruiken. Ze oefenen met natekenen en ik stimuleer ze om naar de eigen fantasie te tekenen.
 

Vaak schilderen ze naar aanleiding van een bekende kunstenaar, zoals Keith Haring, Hundertwasser, Karel Appel, Vincent Van Gogh of Kandinsky. Zo leren ze spelenderwijs ook iets over de kunstgeschiedenis!
Het plezier en het vergroten van de creativiteit en expressieve mogelijkheden staat voor op, maar ik geef ook een goede basiskennis en echte kunstenaarstips.
Maximaal eens per jaar laat ik de kinderen exposeren. Zoals hier met hun vierelig zelfportret in de bibliotheek. In de herfst van 2017 exposeerden ze samen met de volwassenen in de Stadsgalerij.

Tijd: Woensdagmiddag (om de week)  (10 tot en met 12 jaar)  14:30-16:00
        Woensdagmiddag (om de week) (8 tot en met 10 jaar)     13:30-15:00       

          Woensdagmiddag (om de week)(6 tot 8 jaar)                15:15-16:45

Kosten: 80 euro voor een periode van 10 lessen, inclusief materiaal. (Het aantal lessen per periode verschilt en ieder kan tijdens een periode instromen
De eerste les is een gratis proefles.

Je kunt me mailen of bellen voor meer informatie of aanmelden. melanievandorp71@gmail.com